Nyitókép: napalete.sk

 

Mivel jelentősen csökkent az új koronavírus-fertőzöttek száma és az oltási kampány is előrehaladott állapotban van, ezért Franciaország május 19-től, szerdától enyhít az járványellenes óvintézkedéseken.

 

Az éttermek teraszai 50 százalékos kapacitással működhetnek, az asztaloknál pedig legfeljebb hat ember foglalhat helyet. A teraszokhoz hasonlón újranyitnak a múzeumok, színházak, mozik, állatkertek és az üzletek, de ezeken a helyeken is korlátozni fogják a látogatók számát. Az éjszakai kijárási tilalom kezdetét 19.00 óráról 21.00 órára tolták ki.

 

 hirdetes_400x285  

Az enyhítésnek köszönhetően egy hónap múlva, június 17-én Európa egyik legnagyobb attrakciója, a párizsi Disneyland is megnyithatja kapuit. A 17 ezer embert alkalmazó Disneyland október 30-tól tart zárva.

 

A kalandparkban a hat évnél idősebbeknek szájmaszkot kell viselniük. Mivel a parkba korlátozott mennyiségű személy léphet be, ezért szükséges lesz előre lefoglalni vagy megvásárolni a jegyeket.

 

Franciaországban a koronavírus elleni vakcina első adagjával eddig 20,3 millió embert oltottak be, míg a második dózissal 8,8 milliót.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!