Nyitókép: AP

 

Az amerikai Johnson & Johnson vállalat ezen a héten az ígért vakcinamennyiségnek csupán a felét szállítja le az uniós tagországoknak.

 

A Johnson & Johnson vállalatnak április 1-jétől kellett volna megkezdenie az EU-nak szánt vakcinák leszállítását, azonban gyártási problémák miatt csak április közepén kezdte meg a szállítást. A vakcina ritka vérrögképződéses mellékhatásai miatt azonban a szállítást újra leállították.

 

  hirdetes_300x300   

A szállítást nagyjából egy hét elteltével újraindították, ugyanis az Európai Gyógyszerügynökség (EM) biztonságosnak titulálta a vakcinát, ugyanis a hozadéka továbbra is felülmúlj az esetleges kockázatokat.

 

Az érvényes szerződés alapján a Johnson & Johnsonnak a második negyedévben összesen 55 millió adag vakcinát kellene leszállítania az euroblokk országainak. Azonban a vállalat május 17-ig mindössze 2,6 millió adag vakcinát szállított le az EU-nak – derült ki az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adataiból.

 

Az Európai Bizottság szóvivője szerint a csökkentett vakcinamennyiség ideiglenes, a hiányzó adagokat a gyártó hamarosan pótolja. Hogy pontosan mikor, azt nem tudni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!