Nyitókép: Krone KREATIV

 

Az osztrák rendőrség a terrorellenes hivatal munkatársainak közreműködésével hét embert fülelt le egy nagyszabású, több szövetségi tartományt magába foglaló akció keretén belül. A gyanú szerint egy fegyveres csoport hét tagja – közülük hárman a Szövetségi Hadsereg (Bundesheer) aktív vagy egykori katonái – szögekkel és üvegdarabokkal feljavított repeszgránátokkal és Molotov-koktélokkal felfegyverkezve szerettek volna a rendőrökre támadni a múlt heti bécsi kormányellenes tüntetés ideje alatt.

 

A házkutatások során két maroklőfegyvert, egy puskát, taktikai felszereléseket és 3587 lövedéket foglalt le a rendőrség. Habár a ried-i ügyészség (Felső-Ausztria) összeesküvés és bűnszövetség gyanújával megkezdte a nyomozást, a gyanúsítottak továbbra is szabadlábon vannak.

 

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter „koronavírus-tagadók”-nak és „szélsőjobbos”-nak titulálta az elkövetőket:

 hirdetes_810x300  

 

„Alig hiszem el, hogy mit terveztek ezek a koronavírus-tagadók, de a nyomozók gondos munkájának köszönhetően mégis sikerült leleplezni ezt a bűnözőhálózatot. Az elkövetőket a jogállam legkeményebb szigorával el kell ítélni.”

 

– tette hozzá a politikus.

 

Ausztriában egyébként nem jellemző, hogy szélsőjobbos elemek tényleges komoly utcai konfrontációt keresnének, így Nehammer harcias nyilatkozata – főleg az eddigi miniszteri ténykedésének tükrében – finoman szólva is szokatlannak tekinthető.

 

Körkép.sk, Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!