Nyitókép: Reuters/Ammar Awad

 

Több ezren vonultak az utcára Gázában péntek hajnalban és reggel, röviddel a tűzszünet kihirdetését követően. Az ünneplők palesztin zászlókat, valamint a Hamász terrorszervezet lobogóját lengették és tűzijátékokat lőttek a levegőbe.

 

Khalil al-Hayya, a Hamász magasrangú vezetője az egybegyűltek előtt „győzelem”-ről beszélt, kiemelve: az izraeli hadsereg nem tudta megtörni a palesztinok ellenállását. Hozzátette, hogy a Hamász fegyveresei továbbra is harcra készek.

 

 hirdetes_810x300  

 

A csütörtökön, egyiptomi közvetítéssel tető alá hozott tűzszünet egyelőre kitart, hajnali kettő órától se az izraeli légierő, se a Hamász nem hajtott végre katonai akciót.

 

Mindamellett a „The Jerusalem Post” izraeli angol nyelvű napilap palesztin sajtóértesülésekre hivatkozva közölte, hogy péntek délután újabb összecsapásokra került sor a jeruzsálemi Templom-hegynél. A Vörös Félhold arról számolt be, hogy 20 palesztin sérült az izraeli rendőrség villanógránátjainak repeszeitől és a gumilövedékeitől. A hírek szerint tizenhat embert letartóztattak.

 

Thejerusalempost

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!