Nyitókép: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

 

Az Olaszországba való belépés előtt újonnan minden utasnak ki kell töltenie és el kell küldenie egy elektronikus formanyomtatványt (digital Passenger Locator Form (dPLF)). A gyereket a kísérő felnőtt személlyel együtt lehet beregisztrálni – tájékoztatott a szlovák külügyi tárca.

 

„A nyomtatványban a tervezett utazással kapcsolatos alapvető információkat, telefonos elérhetőséget és az olaszországi szállás helyét kell megadni. A nyomtatványt az utazás előtt kell kitölteni, ugyanis fel kell rajta tüntetni az ülőhely számát a repülőgépen“

 

– közölte a tárca. Az olasz egészségügyi minisztérium honlapján egy angol nyelvű útmutató is rendelkezésre áll a nyomtatvány kitöltéséhez.

 hirdetes_810x300  

 

A nyomtatvány kiértékelése után az utas PDF formátumban megkapja a dPLF-et és egy individuális QR-kódot is, amelyet a közlekedési eszközbe való beszálláskor kell felmutatni a telefonban vagy nyomtatott formában. A tárca tájékoztatása szerint kivételes esetekben becsületbeli nyilatkozatot (autodichiarazione) is fel lehet mutatni.

 

A Szlovákiából érkező utasoknak továbbra is negatív antigéntesztet vagy PCR-tesztet kell felmutatniuk, ami nem lehet régebbi 48 óránál. Ez a rendelkezés az uniós tagállamokból, a schengeni övezetből, az Egyesült Királyságból, valamint az Izraelből érkező utasokra vonatkozik. Kivétel képeznek a gyerekek kétéves korig.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!