Nyitókép: hmzrinyi.hu

 

A legfrissebb adatok szerint már több mint huszonnégyezren kapták meg a koronavírus elleni védőoltást a Magyar Honvédség mobil oltóállomásain. A Honvédség oltóbuszai március 27-e óta járják az országot, segítve a kisebb településeken élőket abban, hogy könnyebben és szakszerű körülmények között szerezzenek védettséget a koronavírussal szemben.

 

Dr. Völgyesi Edit, az MH Egészségügyi Központ, Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet honvédelmi alkalmazottja kiemelte:

 

„Harmincöt nap elteltével újra ezeken a településeken vagyunk, hogy a regisztrált lakosok megkapják a Pfizer-vakcina második adagját. Az előző napok tapasztalatai alapján megállapítható, hogy nagy az oltási hajlandóság: akik megkapták az első oltást, azok fontosnak tartják, hogy a második vakcina beadására is visszatérjenek, hiszen a koronavírus elleni védettség csakis így alakul ki.”

 

A szakemberek előrejelzései szerint Magyarország állampolgárainak magas szintű átoltottsága segíthet meggátolni az esetleges negyedik hullám kialakulását.

 hirdetes_400x285  

 

Honvedelem.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.