Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Csehország hétfőtől több járványellenes óvintézkedést enyhített, melynek következtében megnyitottak az éttermek belső helyiségei, az uszodák, szaunák és a wellnessközpontok.

 

„Visszatérünk a normális élethez“

 

– írta a Twitteren Adam Vojtěch egészségügyi miniszter.

 hirdetes_300x300  

 

A miniszter megjegyezte, hogy az étterembe, színházba, wellnessközpontba, sporteseményre és egyéb más rendezvényre oltásról, negatív tesztről vagy a koronavíruson való átesésről szóló igazolást kell felmutatni.

 

Az éttermekben csak annyi vendég lehet, amennyi ülőhely van. Egy asztalnál legfeljebb négy személy foglalhat helyet.

 

Az éttermekben az élő zene és a tánc tilos lesz, a vendégeknek távolságot kell tartaniuk és az evés-iváson kívül szájmaszkot kell viselniük.

 

Csehországban az étterem az egyedüli olyan telephely, ahol elegendő az önteszt. A többi telephelyen hivatalos mintavételi ponton elvégzett negatív tesztre van szükség.

 

Az uszodákban és a fürdőhelyeken 15 négyzetméterre egy ember juthat. A felső légutak eltakarása a pihenőhelyeken kötelező lesz, a vízben viszont nem. A szaunák és a sóbányák a befogadóképességük 30%-át tölthetik fel, ugyanez a szabály vonatozik a sportpályákra is.

 

Csehországban újra megnyitottak a kaszinók és játékbarlangok, a kongresszusokon és a konferenciákon pedig 250-en is részt vehetnek. Ismét látogathatók a zenei, táncos és társasági klubok, diszkók is, de táncolni tilos.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!