Nyitókép: AP

 

A koppenhágai parlament csütörtökön törvényt fogadott el arról, hogy az országba érkező menedékkérőket külföldre, akár Európán kívüli országokba telepítsék át. A törvényjavaslatot hetven képviselő támogatta huszonnégy ellenében.

 

A jogszabály felhatalmazza a dán hatóságokat, hogy a királyság területére érkező illegális bevándorlókat egy partnerország területén helyezzék el menedékkérelmük elbírálásának idejére. Ez a partnerország Európa területén kívül is lehet.

 

„Ha Dániában nyújt be valaki menedékkérelmet, akkor tudnia kell, hogy visszaküldik egy Európán kívüli országba. Azt reméljük, hogy ennek nyomán az emberek felhagynak a menedékkérelmek benyújtásával Dániában.”

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki Rasmus Stoklund, a kormánypárt bevándorlásügyi szóvivője a DR közszolgálati rádiónak nyilatkozva csütörtökön.

 

Mette Frederiksen szociáldemokrata miniszterelnöknő kormánya kemény migránsellenes politikát folytat a skandináv országban. Koppenhága célja, hogy nullára redukálja az országba érkező migránsok számát és kizárólag az ENSZ menekültelosztási kvótái alapján fogadjon be embereket.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.