Nyitókép: reprofoto

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország!“ című műsorában elmondta: a teljes magyar népesség 54 százaléka már megkapta az első oltást, 38 százaléka pedig a másodikat. Mintegy 2,5 millió állampolgár azonban még nem regisztrált a védőoltásra.

 

Véleménye szerint a kórházakat és az egészségügyi dolgozókat megterhelő jelenlegi oltási rendszer fenntartása a továbbiakban nem ésszerű, így Magyarország át fog állni a tömegesről a készenléti oltásra: néhány oltóhelyet tartanak majd fenn, aki oltást akar, az ott kapja meg.

 

A miniszterelnök kijelentette:

 hirdetes_810x300  

 

„Mi vagyunk az egyetlen olyan ország az Európai Unióban, ahol nem vakcinahiány van, hanem vakcinabőség. Több […] oltóanyagunk van, mint amennyien jelentkeznek értük.”

 

Orbán Viktor a trianoni békediktátum 101. évfordulója kapcsán arról beszélt, hogy ha az embert kövekkel dobálják meg, akkor azokat összegyűjtve lépcsőket kell építeni felfelé, miáltal a hátrány előnnyé válik:

 

„Akiket elszakítottak tőlünk fizikai valójukban, azok lélekben mindig is velünk maradtak. Van egy nemzet, amely messze túlnyúlik az országhatárokon – és ennek a lelki közösségnek a megőrzése […] mégiscsak sikerült.”

 

A magyarok nem akarnak örökké úgy élni, hogy egy vereségre ítélt népnek tekintenek önmagukra. A nemzeti összetartozás – tette hozzá a miniszterelnök – egy kísérlet arra, hogy kitörjünk ebből a szemléletből. A szomszédos országokat érintve elmondta, hogy Magyarország nem ellenfeleket, hanem barátokat gyűjt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.