Nyitókép forrása: life.karpat.in.ua

 

Bécsben hatalmas tumultus alakult ki a főváros legnagyobb, az Austria Centerben kialakított oltópontjánál vasárnap.

 

Az oltópontnál hosszú sorokban álltak az emberek, ami a hatóságok szerint egyrészt az országba érkezett újabb vakcinamennyiséggel, másrészt az emberek megnövekedett oltási hajlandóságával magyarázható. Feltételezések szerint az is hozzájárult az oltási kedv növekedéséhez, hogy mind az éttermeket, mind a kulturális és sportrendezvényeket csak a beoltottak, a betegségen átesettek, illetve a negatív koronavírus teszttel rendelkezők látogathatják.

 

Ausztriában közelít a négymillióhoz azoknak a száma, akik már legalább az első adag vakcinát megkapták, ez az oltható lakosság 49 százaléka. A teljes immunitással, vagyis két oltással rendelkezők száma 1 millió 800 ezer, ez lakosságarányosan 23 százaléknak felel meg.

 

 hirdetes_400x285  

Sebastian Kurz kancellár szombaton kapta meg az első oltását, és ahogy azt előzetesen jelezte, az AstraZeneca vakcinájával oltatta be magát. „A védőoltás jelenti a legjobb védelmet a vírus ellen, és minél többen felveszik, annál előbb győzhetjük le a járványt. Ez a normális élethez való visszatérés kulcsa” – mondta a kancellár.

 

A járványügyi mutatók is pozitív tendenciát mutatnak. Az elmúlt 24 órában 362 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 646 800 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 420, az intenzív kezelésre szorulók 140-en vannak. A fertőzés okozta betegség (Covid-19) szövődményeibe az elmúlt napon 3-an haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 639-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 630 942.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!