Nyitókép forrása: cnbc.com

 

Az Egyesült Államok 750 ezer koronavírus elleni vakcinát adományozott Tajvannak, amelyet ezúttal nem magángépen, hanem egy katonai teherszállítóval juttattak el a Kína melletti szigetországba. Nem csak propagandacélok húzódnak meg a háttérben, Tajvanban az elmúl hetekben ismét erőteljesen felfelé ível a fertőzöttek száma, korlátozásokat voltak kénytelenek bevezetni, miközben az átoltottság alig éri el a néhány százalékpontot.

 

Nemrég egy professzor úgy fogalmazott a szigetországot fenyegető újabb hullám kapcsán, hogy Tajvan „totálisan fogékony” a koronavírusra. Ennek két oka van: nagyon jól védekezett az első két hullám alkalmával, ami azonban azzal jár, hogy túl kevesen szereztek (ha csak ideiglenesen is) megfertőződéssel szerzett immunvédelmet.

 

Ez önmagában nem lenne baj, de Tajvanban rendkívül alacsony a beoltottak aránya is, a 23,5 milliós népesség alig három százaléka kapott legalább egy oltást. A lakosság tehát minden irányból sebezhető egy újabb hullámmal szemben.

 hirdetes_810x300  

 

Japán pénteken 1,24 millió AstraZenecát  adományozott ingyen a szigetországnak, ez az egyetlen szállítmány több mint kétszeresére növelte az addig 1 százalékosra rúgó oltottsági szintet.

 

cnbc.com, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!