Nyitókép forrása: cnbc.com

 

Újabb járványgóc van kialakulóban Kínában, Kanton városában, ahol többeket őrizetbe vett a rendőrség a járványintézkedések megszegése miatt. A dél-kínai várost a Delta-variáns (eredeti nevén indiai mutáció) ostromolja. A vírustörzs a jelek szeirnt 40 százalékkal terjedőképesebb a brit mutációnál, amely már eleve 40 százalékkal terjedt gyorsabban az eredeti koronavírus-törzsnél.

 

A 15 milliós Kantonban a helyi hatóságok villámgyorsan tömeges tesztelésbe fogtak, és több területek lezártak. A delta variánst először május 21-én mutatták ki, azóta 115 új esetet vettek nyilvántartásba. A vírus terjedésének kantoni nyomát egy 75 éves nőhöz vezették vissza, aki azután fertőződött meg, hogy meglátogatott egy helyi éttermet.

 

Kanton környékén lévő városokban is felütötte a fejét a delta variáns, a hatóságok próbálják megakadályozni, hogy járványgóc alakuljon ki a világ ötödik legnagyobb agglomerációjában, amelynek össznépessége meghaladja a 25 millió főt. A kínai hatóságok országos szinten növelték a tesztek mennyiségét, május 26. óta 27 millió embert teszteltek le.

 

 hirdetes_810x300  

CNBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!