Külügyek

Biden-Putyin-csúcs: Több mint ezer katonát mozgósítottak a Genfi-tó védelmére

Katonák is részt vesznek a találkozó helyszínének biztosításában, a légteret egy időre lezárják

Nyitókép forrása: panews.com

 

Több mint ezer állig felfegyverzett katona fogja őrizni a biztonságot Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök svájci találkozóján. Genf felett rövid időre lezárják a légteret, a forgalmat pedig a svájci légierő fogja felügyelni. A találkozóra június 16-án került sor.

 

“Svájcnak kötelessége garantálni az olyan ide látogató személyek biztonságát, akik a nemzetközi jog szerint különleges védelemre jogosultak. Ilyen például az orosz és az amerikai elnök is”

 

közölte a svájci védelmi minisztérium. A mozgósított több mint ezer svájci katona a Genfi-tó környékét fogják biztosítani, valamint segítenek a rendőrségi erőknek a járőrözésben.

 

A svájci hivatalok Csütörtökön jelezték, hogy Putyin és Biden találkozójára a Genfi-tónál lévő, 18. századi kastélyban kerül sor.

 

Az AP hírügynökség szerint Biden Ukrajnáról, a fegyverkezés-ellenőrzésről, az emberi jogokról és a kibertámadásokról akar beszélni az orosz elnökkel. Moszkva a stratégiai stabilitást, a globális válságot, a klímaváltozást és a pandémia elleni harcot jelölte meg témaként.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket