Laura, Alida
  • HUF: 352.57
  • USD: 1.20
  • 19 °C
  • 30 °C
Friss hírek

Orbán Viktor: A járványok és a népvándorlások korát éljük

A magyar kormány álláspontja az, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget odavinni

Nyitókép: reprofoto

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország!“ című műsorában elmondta: Migránshadak dörömbölnek Európa szinte minden ajtaján. A magyar számok azt mutatják, hogy az illegális határátlépések száma a tavalyi 10 ezerről idén már most 38 ezerre emelkedett. A miniszterelnök hozzátette, hogy a migrációs nyomás nő, így a járványhelyzet után újra a migráció kérdése kerül az európai politika középpontjába.

 

Habár a magyar álláspont ezügyben világos, a kormány még jobban be szeretne keményíteni: Nem csak az illegális migrációt kell elutasítani, hanem a járvány miatt eleve semmilyen migrációt nem kéne engedni legalább még két évig.

 

A migráció Orbán Viktor szerint mindig arról szól, hogy az ember megszületik valahova és azon a helyen nem tud boldogulni, így úgy dönt, hogy onnan felkerekedik és más helyen próbál szerencsét. Aláhúzta: Abban kell segíteni, hogy mindenki ott boldoguljon, ahova született. Ha háború vagy éhínség végett el is kell menekülni valakinek a szülőhazából, a segítségnyújtás csak átmeneti lehet:

 

„A migrációs politikának nem a migránsok befogadására meg idehívására kell összpontosítania, hanem az átmeneti segítségnyújtásra és azon a helyen segíteni létrehozni az emberhez méltó életet, ahova születtek. Ezért mondja a magyar kormány azt, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget odavinni.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket