Krisztina
  • HUF: 354.80
  • USD: 1.18
  • 16 °C
  • 27 °C
Külügyek

Koronavírus – Orbán: bátor és szokatlan döntéseket kell hoznunk a gazdasági növekedés 5,5 százalék fölé emeléséért

"Nagy feladat, de nem lehetetlen. Hajrá, magyarok!"

Nyitókép forrása: Orbán Viktor fb-oldala/archív

 

Orbán Viktor miniszterelnök szerint “bátor és szokatlan” kormányzati döntéseket kell hozni a gazdasági növekedés 5,5 százalék fölé emeléséért, “de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek”.

 

A magyar kormányfő kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban közölte, hogy az Országgyűlés délután elfogadta a magyar gazdaság újraindításáról szóló költségvetést. Hozzátette: 5,5 százalékos gazdasági növekedést akarnak elérni, “a költségvetés ehhez jó alap, de önmagában nem elegendő”.

 

Úgy fogalmazott: “bátor és szokatlan kormányzati döntéseket kell hoznunk, hogy 5,5 százalék fölé emeljük a gazdasági növekedést, de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek”. A miniszerelnök egyúttal leszögezte: folytatják a 13. havi nyugdíj visszaadását, visszaépítését, a 25 év alattiak számára személyi jövedelemadó nélküli munkalehetőséget tudnak biztosítani, megegyezhetnek a vállalkozókkal, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér, és ismét csökkenthetik a munkát terhelő adókat.

“Nagy feladat, de nem lehetetlen. Hajrá, magyarok!” – zárta szavait a miniszterelnök.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket