Anna, Anikó
  • HUF: 360.01
  • USD: 1.18
  • 22 °C
  • 33 °C
Külügyek

Putyin és Biden: egy nukleáris háborúnak nincsenek győztesei

"Ilyen háborút soha nem szabad azt kirobbantani"

Nyitókép forrása: salesground.org

 

Egy nukleáris háborúnak nincsenek győztesei – szögezte le Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök a szerdai genfi csúcstalálkozón a hadászati stabilitásról kiadott közös közleményben.

 

“Ma megerősítjük elkötelezettségünket azon elv mellett, hogy a nukleáris háborúnak nem lehetnek győztesei, és ilyen háborút soha nem szabad azt kirobbantani” – hangsúlyozta a Kreml sajtószolgálata által ismertetett kommüniké.

 

A közlemény szerint két ország nukleáris fegyverzetellenőrzés iránti elkötelezettségének bizonyítéka a hadászati támadófegyverek korlátozásáról megkötött Új START-szerződés közelmúltbeli meghosszabbítása.

 

“E célok elérése érdekében Oroszország és az Egyesült Államok hamarosan átfogó kétoldalú párbeszédet indít a stratégiai stabilitásról, amely érdemi és erőteljes lesz” -hangzott a dokumentum.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Béla
2021. jún. 16. 22:16

Sajnos ma már azt látni, hogy a nyugati ,,demokrácia,, semmit nem ér, és Putyin szava és cselekedetei, százszor többet érnek, mint a híres USA bármi hazug cselekedetei, élen ezzel a ,,szabadság ÖREG harcosával,,....

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket