Nyitókép: MTI

 

Óriásit nőtt a migrációs nyomás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte, a nemzeti konzultációban az élet szervezésének a tartópilléreit kell letenni, izgalmas konzultáció lesz. Az oltások tekintetében van egy másfél-két hónapnyi előnye Magyarországnak a többi uniós országgal szemben. Az élet újraindításában is jól állunk, de a kormányfőt aggasztja, hogy 3 millió ember nem oltotta be magát.

 

Az oltások tekintetében másfél-két hónapnyi előnyünk van az Unió más országaihoz képest, és az ország újranyitásában is élen járunk, de még mindig van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát, amivel valahol a németek és a románok között vagyunk félúton – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjúban.

 

A kormányfő elmondta, hogy a németek abban bíznak, hogy idővel meg tudják haladni a magyar oltottsági arányt, a románoknál erre esély sem látszik. Orbán Viktor elismételte, hogy az a hárommillió ember, aki nem oltatta be magát, jó eséllyel meg fog betegedni, ezért arra kért mindenkit, hogy vegyék fel a vakcinát.

 hirdetes_300x300  

 

A miniszterelnök elmondta, hogy a szakemberek szerint az eddig ismert mutációkkal szemben az oltottak jó eséllyel védettek, de nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő.

 

Meg kell békülnünk azzal, hogy aki nem oltatja be magát, az potenciális súlyos beteg 

 

– mondta Orbán Viktor.

 

Versenyképesség

 

Az adóemelés a magyar gazdaság számára méreg – hangsúlyozta a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

 

Orbán Viktor úgy fogalmazott, Magyarország nemzeti érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről ráerőltetett adószabályokat. A mostani gazdasági növekedés, az előttünk álló siker kiindulópontja az az adórendszer, amely Magyarországot versenyképessé teszi; a rendszer megváltoztatása, az adóemelés életszínvonal-csökkenést eredményezne – fejtette ki.

 

A kormányfő leszögezte, most nem a tartalékolás, hanem a helyreállítás időszaka jön.

 

A következő évet az ország és a családok „visszaerősítésére” kell használni – jelentette ki. Most nem tartalékolni kell, hanem oda kell adni a 13. havi nyugdíj következő heti részét, most kell bevezetni a fiatalok adómentességét, és – ha a gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot – visszaadni a befizetett adót – mondta.

 

MTI/Origo.hu/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!