Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

 

Közösségi oldalára feltöltött videóban mondta el Orbán Viktor miniszterelnök, mennyire büszke a magyar labdarúgó-válogatott tagjaira és teljesítményükre.

 

„A csapatunkra büszkék vagyunk. Ez egy nemzeti csapat, nemzeti mezben és lobogó alatt játszik, és az, hogy halált megvető bátorsággal játszottak Münchenben, olyan körülmények között, amit mindenki ismer és láthatott, büszkévé tesz minket”

 

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban, melyben megjelennek a szerdai Németország–Magyarország mérkőzés alatt nemzeti színnel kivilágított épületek is.

 

 hirdetes_300x300  

A kormányfő kiemelte, a válogatott labdarúgóinak helytállása minden magyar ember számára bátorító, őt is beleértve.

 

 

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 2-2-es döntetlent játszott a 2014-es világbajnok Németországgal az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Münchenben. Marco Rossi együttese az F-jelű „halálcsoportban” korábban a világbajnok francia csapat ellen 1-1-es döntetlent játszott, míg a címvédő portigálok ellen 84 percig tarrtotta a 0-0-t, majd az utolsó percekben lőtt góloknak köszönhetően 3-0-s vereséget szenvedett.

 

Szalai Ádámék úgy búcsúztak a részben budapesti rendezésű Eb-től, hogy mindössze 12 percet futballoztak hátrányban.

 

Foci Eb: Emelt fővel búcsúzik a tornától a magyar válogatott

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.