Nyitókép: Olivier Fitoussi/Flash90

 

Az izraeli egészségügyi minisztérium péntektől ismét elrendelte a kötelező maszkviselést a beltéri zárt helyiségekben. A rendelkezést a koronavírus Delta-variánsának terjedése miatt vezették be, amely ismét a fertőzöttek számának megemelkedéséhez vezetett Izraelben.

 

Az egészségügyi tárca azután döntött e lépés meghozatala mellett, miután négy egymást követő napon több mint 100 vírusfertőzöttet regisztrálták. Utoljára áprilisban volt ilyen magas a fertőzöttek száma. Mindeközben Izrael a legjobb átoltottsággal rendelkező országok közé tartozik.

 

 hirdetes_810x300  

Izraelben tíz nappal korábban törölték el a kötelező beltéri maszkviselést, pénteken azonban ismét életbe lépett. A szájmaszkot minden beltéri helyiségben viselni kell, kivéve a saját háztartást.

 

A maszkviselés alól kivételt képeznek a gyerekek hétéves korig, valamint azok a személyek, akik egészségügyi okok miatt nem takarhatják el a felső légúti szerveiket.

 

Az egészségügyi minisztérium a kültéri tömegrendezvényeken is ajánlja a maszkviselést, a beoltatlan, illetve a rizikós korosztályba tartozó személyeknek pedig egyáltalán nem tanácsolja a nyilvános rendezvényeken való részvételt.

 

Azoknak a személyeknek, akik megfertőződte a Delta-variánssal, karanténba kell vonulniuk, tekintet nélkül arra, hogy be vannak-e oltva vagy átestek-e a fertőzésen.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.