Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár a Markíza Testre szabva című politikai műsorában elmondta, hogy már csak arról folyik a vita a központi válságstábban, hogy milyen hosszú a kötelező karantén időtartama azok számára, akik külföldről érkeznek haza Szlovákiába, és nincsenek beoltva.

 

Klus elmondása szerint a kormány a holnapi ülésén egy olyan javaslatról fog dönteni, amely különbséget tesz beoltottak és beoltatlanok között. Mint mondta, a beoltatlanok „nehézségekkel” fognak csak tudna hazatérni, vagyis Szlovákiába érve bizonyos számú napot karanténban kell majd tölteniük. Az ő becslése szerint a 14 napos standard karantént majd a hetedik napon lehet egy negatív PCR-teszt ellenében megszakítani.

 

Klus azt is kifejtette, hogy a járványügyi szakértők szerint azok, akik átvészelték már egyszer a koronavírus Alfa-variánsát, az ő szervezetükben sem feltétlenül van elég antitest a védettséghez a Delta-variánssal szemben.

 

 hirdetes_300x300  

A műsorban elhangzott, hogy mindez azt jelenti, hogy aki nincs beoltva, az külföldi útjáról hazatérve mindenképpen karanténba kényszerül, függetlenül attól, melyik országból érkezett. Természetesen, erre a javaslatra még a kormánynak is rá kell bólintania.

 

A teljes műsor meghallgatható alább:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.