Máté, Mirella
  • HUF: 354.19
  • USD: 1.17
  • 10 °C
  • 17 °C
Külügyek

Jourová “legnagyobb vágya”, hogy ne lépjen hatályba az “LMBTI-közösség tagjait diszkrimináló” magyar törvény

Nem fog habozni, hogy jogi síkra terelje az ügyet

Nyitókép: euronews.com

 

Věra Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja azt tartaná a “leghelyesebbnek” és “az a legnagyobb vágya”, hogy ne lépjen hatályba az a magyar törvény, amely “az LMBTI -közösséghez tartozó személyeket (…) nemcsak nemi orientáció alapján megkülönbözteti, hanem sérti a szólásszabadságot is” – erről a cseh biztos a brüsszeli testület szerdai sajtókonferenciáján beszélt újságírói kérdésre válaszolva.

 

Elmondta: teljes mértékben osztja Ursula von der Leyennek, a bizottság elnökének a véleményét, miszerint a magyar jogszabály “szégyenletes”, azonban nyomatékosan kijelentette, hogy a törvény esetében nem alkalmazható a jogállamisági feltételességi mechanizmus. A mechanizmust olyan jogállamisági szabálysértések esetére hozták létre, amelyek az unió költségvetését érintik – emelte ki.

 

Vincze Loránt: az EB igent mond az állatok jogaira és nemet mond a kisebbségi jogokra

Jourová úgy vélte továbbá, hogy a bizottság gyorsan és határozottan lépett fel, szinte rögtön a törvény elfogadása után levélben kértek magyarázatot a magyar kormánytól a jogszabállyal kapcsolatban. Hangsúlyozta: amennyiben a választ – amely csütörtökre várható – nem találja a bizottság kielégítőnek, akkor nem fog habozni, hogy jogi síkra terelje az ügyet, amely elérheti az uniós bíróságot is. Ha a bíróság is helyben hagyja a testület panaszát, az akár pénzügyi szankciókat is eredményezhet – emlékeztetett Jourová.

 

Pedofilellenes törvény – A holland kormányfőnek nem Magyarországgal kellene foglalkoznia

Foci Eb: Szijjártó Péter tájékoztatást kért a bajor belügyminisztertől a német-magyar EB-meccsen történtek miatt

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. Júl. 01. 16:26

Majd amikor mar az allam fogja lombikban gyartani a gyerekeket azokbol nevelhet buzikat, de amig ember szuli addig a gyerek a szulo tulajdona es dont sorsarol.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket