Zavargások Dél-Afrikában: már a hadsereget is bevetették - Körkép.sk
Külügyek

Zavargások Dél-Afrikában: már a hadsereget is bevetették

Jacob Zuma volt elnök híveinek nem tetszik, hogy a korrupciós botrányba keveredett politikust bebörtönözték

Nyitókép: EPA

 

Dél-Afrika két tartományában is zavargások törtek ki, miután kiderült: Jacob Zuma volt elnököt 15 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték korrupciós ügyei miatt. Zuma hívei ezt követően vonultak az utcákra, az összecsapásoknak már legalább 45 halottja és több száz sebesültje van.

 

A dél-afrikai fegyveres erők hétfői közleménye szerint már a hadsereg is az utcákon van, hogy segítse a túlterhelt rendőri egységeket és szabjon gátat a zavargások további elharapózásának. A hatóságok eddig 800 embert tartóztattak le.

 

Cyril Ramaphosa hivatalban lévő elnök szerint az apartheid rendszer bukása óta nem voltak ennyire erőszakos megmozdulások, egyben nyugalomra is intette a tüntetőket.

 

BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Christin
2021. Júl. 14. 18:58

Teljesen el fajult a helyzet, mar fosztogatnak, gyujtogatnak, robbantanak, artatlan polgarokat gyilkolnak,sok falut, varost a foldel tettek egyenlove. Nincs elelem benzin , az embereknek nincs kenyeruk tejuk sem. A helyzet csak fokozodik, nem csitul a bevetett katonasag letszama kevesnek bizonyul, es elèg keson vetettek be oket. A tisztesseges polgaroknak nincs elegendo vedelme, igy osszefogtak hogy megvedjek a megmaradt nehany uzletet a csaladjukat es az otthonukat. Langokban all Del Afrika az emberek felnek…

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket