Nyitókép: Joanna Demarco/Getty Images

 

Málta kedden elállt attól a rendeletétől, miszerint az oltatlan személyek nem léphetik át az ország határát. Újonnan Málta mégis engedélyezi az oltatlan polgároknak a belépést azzal a feltétellel, hogy karanténba kell vonulniuk.

 

A karantén hosszát nem ismertették, de Málta már korábban 14 napos izolációt határozott meg azoknak a személyeknek, akik „piros“ országokból érkeznek. A Times Of Malta szerint az oltatlanok saját költségükre hotelben is eltölthetik a karantént.

 

 hirdetes_810x300  

A szabály azokra a máltai polgárokra is vonatkozik, akik nem oltatták be magukat. A szabály alól mentesülnek azok a személyek, akik még azelőtt foglaltak repülőjegyet, hogy Chris Fearne egészségügyi miniszter bejelentette a tervezett változásokat.

 

Az eredeti tervek szerint Málta csak a Máltán, az EU-s országokban és a Nagy-Britanniában kiadott oltási igazolásokat fogadta volna el, de az új szabályok szerint ezen országok listája további országokkal bővült, például az USA-val és Japánnal.

 

A karantén és az oltási igazolás felmutatása alól kivételt képeznek a gyerekek 12 éves korig, illetve azok a személyek, akik egészségügyi okok miatt nem oltathatják be magukat. Nekik az igazolvány helyett negatív PCR-teszt kell felmutatniuk, ami nem lehet régebbi 72 óránál.

 

Málta azután döntött a kompromisszumok mellett, miután az Európai Bizottság részéről kritika érte a tervezett szigorítás miatt. Az EB szerint egy diszkriminatív rendelkezésről volt szó, ami aláásta az uniós COVID-igazolványt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!