Nyitókép: VCG/Getty

 

Kína több térségében azt tervezik, hogy az oltatlan személyek számára megtiltják a belépést olyan közintézményekbe, mint az iskolák, kórházak és bevásárlóközpontok.

 

A dél-kínai Jünnan tartomány egyik városában a kiadott rendelkezés értelmében július 23-ig minden 18 év feletti polgárnak legalább egy adag vakcinával be kell magát oltatnia.

 

 hirdetes_300x300  

Azok a személyek, akik nem teljesítik a rendelkezést, nem léphetnek be olyan közintézményekbe, mint a kórházak, a szociális szolgáltatást nyújtó otthonok, iskolák, óvodák, könyvtárak, múzeumok és fegyházak. Mindemellett pedig a tömegközlekedési eszközöket sem használhatják. Két hónap múlva ezek az intézmények már csak két adag védőoltással lesznek látogathatóak.

 

Az ország egyes régióiban és városaiban az elmúlt napokban már vezettek be hasonló intézkedéseket. Sok város szeptemberig a lakossága 70–80%-át szeretné beoltani. Például Honan tartomány egyik járásban azzal fenyegették meg az állami alkalmazottakat, hogy akik július 20-ig nem oltják be magukat, azoknak nem adnak fizetést és elbocsátják őket.

 

Kínának az a célja, hogy az 1,4 milliárdnyi lakosságának ebben az évben legalább a 64%-át beoltsa. Az országban eddig a lakosságnak több mint a 40%-a kapta meg mindkét védőoltást.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!