Nyitókép forrása: Herald Tittel/AP

 

Legalább 19 halálos áldozata van a nyugat-németországi áradásoknak, sokan eltűntek. A legsúlyosabban érintett Rajna-vidék-Pfalz tartományban lévő Schuld városában 30 ember után kutatnak a mentőegységek, egy másik településen vagy ötvenen a háztetőkön várt a mentőkre.

 

Az áradás teljes erővel akkor csapott le az országrészre, amikor a Rajnába torkolló Ahr folyó Bonntól nem messze kilépett a medréből.

 

A mentés támogatására az illetékesek mozgósították a hadsereget, az emberek kimentésében a rendőrhelikopterek is segédkeznek. Az érintett területen szünetel a vasúti és közúti közlekedés, több iskolát emiatt átmenetileg bezártak.

 

  hirdetes_300x300   

Az Eifel megyei Schuld bei Afenauban rendkívüli állapotot hirdettek, miután 25 épület dőlt össze, és harminc embert elsodort az ár.

 

A szomszédos Belgiumban is tombolnak az elemek, Chaudfontaine városában csaknem 2000 embert telepítettek ki árvízveszély miatt, az áradás autókat sodort el, a szélsőséges időjárás miatt szünetelt a vasúti közlekedés is. Ott a megerősített halálesetek száma eddig 2.

 

Az előrejelzések sok jót nem ígérnek, csütörtökre és péntekre még intenzívebb esőre figyelmeztetnek az időjósok Nyugat-Németországban és Belgiumban.

 

BBC.com, AP

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!