Nyitókép: Patrick Hertzog, Pool photo via AP

 

Újabb kötelezetsségszegési eljárás indul Magyarország ellen, ezúttal a pedofiltörvény miatt.

 

Mint ismert, az Országgyűlés június 15-én 157 igen szavazattal, 1 nem ellenében elfogadta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvényt, majd június 23-án Áder János is aláírta azt.

 

 hirdetes_300x300  

A törvényt kezdeti formájában valamennyi párt támogatta, később azonban olyan módosítókat fűztek hozzá a kormánypártok, amelyek civil szervezetek, az ellenzéki pártok többsége és az Európai Bizottság szerint is diszkriminatívak és megbélyegzőek az LMBTQ közösséggel szemben.

 

Július elején az Európai Parlament plenáris ülésén is vitáztak az elfogadott magyar törvényről, majd megszavazták az azt elítélő közös nyilatkozatot is.

 

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen már korábban nyilatkozott az ügyben, mint fogalmazott: „A magyar törvény egyszerűen szégyen.”

 

Az Európai Bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint Magyarország június 23-án számos, korlátozó és diszkriminatív intézkedést előíró törvényt tett közzé. Emlékeztettek: az új törvény tiltja, illetve korlátozza az olyan tartalmakhoz való hozzáférést, amely a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást népszerűsítik vagy jelenítik meg a 18 éven aluliak számára.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!