Nyitókép: SITA/AP

 

A francia fővárosban kilenc hónapnyi szünet után pénteken délután ismét megnyitják a nyilvánosság előtt az Eiffel-tornyot. A második világháború óta most volt a leghosszabb ideig bezárva Párizs ikonikus jelképe.

 

A nevezetességet a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott óvintézkedések miatt zárták be, azonban a felvonók ma ismét működésbe lépnek, a látogatókat pedig újra felviszik a 300 méter magas csúcsra. A napi befogadóképesség 13 ezer főre lesz korlátozva, ami a járvány előtti napi látogatottsági számnak a fele.

 

 hirdetes_400x285  

A francia kormány által elfogadott rendelet értelmében jövő héten szerdától az Eiffel-toronyba látogatóknak oltási igazolványt vagy negatív vírustesztet kell felmutatniuk.

 

A jegyrezervációkból kiderült, hogy Párizsból egyelőre teljes mértékben hiányoznak a brit turisták, a foglalások 15%-át az amerikaiak  teszik ki, az ázsiaiak pedig szintén nagyon kevesen vannak. A látogatók felét franciák fogják alkotni, az olaszokból és a spanyolokból pedig az átlagosnál több lesz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!