Nyitókép: AP Photo/Susan Walsh

 

Joe Biden amerikai elnök legújabb nyilatkozata után felébredt a légitársaságokban a remény arra, hogy még az idei nyári szezonban megújulhat a légi közlekedés az Egyesült Államok és Európa között.

 

Az amerikai elnöktől az Angela Merkel német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatóján azt kérdezték, elképzelhető-e, hogy megszüntetik azt a korlátozást, amely az európai látogatók számára akadályozza az USA-ba való belépést.

 

 hirdetes_400x285  

„Jelenleg azt mérlegeljük, mikor tudnánk mielőbb megszüntetni ezt a korlátozást. Néhány napon belül konkrét választ fogok tudni adni erre a kérdésre“

 

– jegyezte meg Biden.

 

Tori Emerson Barnes, az Amerikai Utazási Szövetség képviselője is üdvözölte Biden kijelentését.

 

 „A tudósok azt állítják, hogy most képesek vagyunk biztonságosan megnyitni a nemzetközi utazást, főleg azokba az országokba, amelyek jelentős haladást értek el az átoltottságban“

 

– konstatálta arra a tanulmányra hivatkozva, melynek értelmében alacsony a kockázata a vírus terjedésének a repülőutakon.

 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a múlt hónapban arról beszélt, hogy Biden hivatala az utazás megújításán dolgozik, de egyelőre nem tud konkrét időpontot mondani az ország megnyitásával kapcsolatban.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!