Krisztina
  • HUF: 354.80
  • USD: 1.18
  • 16 °C
  • 27 °C
Külügyek

Több mint százezer francia tiltakozott a kormányrendelkezések ellen. Elutasítják az oltást

A tüntetők a Louvre múzeumtól nem messze Macron-ellenes szlogeneket kántáltak és fémkanalakkal kongatták a fazekakat.

Nyitókép: SITA/AP

 

Több mint százezer ember tüntetett Franciaországban a legújabb kormányrendelkezések ellen, amelyeknek az a célja, hogy oltásra ösztönözze az embereket és megakadályozza a Delta-variáns terjedését.

 

Kétségbe vonják a vakcina biztonságosságát

 

Az elégedetlen emberek – elsősorban a szélsőbal és a szélsőjobb hívei – Párizsban, Strasbourgban, Lille-ben és Montpellierben tüntettek. Több ezer ember reagált Florian Philippot szélsőjobboldali politikus azon felszólítására, amellyel utcára szólította az elégedetlen polgárokat. Marine Le Pen egykori közeli munkatársa júliusban jelentette be, hogy indul a jövő évi elnökválasztáson.

 

A tüntetők a Louvre múzeumtól nem messze Macron-ellenes szlogeneket kántáltak és fémkanalakkal kongatták a fazekakat.

 

„Soha nem oltatom be magam. Az embereknek fel kell ébredniük“

 

– mondta Bruno Auquier politikus.

 

Macron elrendelte az egészségügyi dolgozók kötelező oltását

 

Macron a hétfői televíziós beszédében elrendelte az összes egészségügyi dolgozó beoltását szeptember 15-ig. Egyúttal felszólította az összes polgárt, hogy minél előbb oltassák be magukat, ugyanis a fertőzöttek számának növekedése veszélyezteti a francia gazdaságot. Macron beszéde után egy nap leforgása alatt rekordmennyiségű, csaknem egymillió ember jelentkezett oltásra.

 

Az elnök továbbá azt is elrendelte, hogy mindenkinek, aki étterembe, bevásárlóközpontba, kórházba, vontra vagy repülőre akar szállni, annak COVID-igazolvánnyal kell rendelkeznie.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

tisztánlátásért
2021. Júl. 19. 12:50

Jó reggelt! Végre valahol le is közlik a hírt. A tüntetések nem most kezdődtek és nem is csak Franciaországban . Görögöknél is tüntettek. A legtöbb hírportál viszont le sem közölte , híradásokban sem volt téma . Ha vannak még becsületes újságírók akik nem adták el magukat a "hatalmasoknak" ideje lenne felébredni és másokat is arra késztetni!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket