Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Nagy-Britanniában március 24. óta nem volt olyan magas a koronavírus miatt elhunyt betegek napi száma, mint kedden. A járványmutatók a briteknél eddig is felfelé íveltek, a magas átoltottság ellenére. A szakértők egy ideje amiatt kongatják a vészharangot, hogy a Delta-variáns gyakorlatilag akadálytalanul terjedhet a szigetországban, miután jelentősen lazítottak a korlátozó intézkedéseken.

 

A legfrissebb adatok szerint kedden 96-an hunytak el koronavírus-fertőzésben, a napi esetszám pedig 46 558-cal emelkedett. A rossz hírek egy nappal azután érkeztek, hogy a brit kormány intézkedése értelmében (hétfő éjféltől) hatályon kívül került a járványügyi korlátozások zöme. Valójában a most látott számokban ez még nem mutatkozhatott meg, valószínűbb, hogy a hétvége miatt késve érkező adatok emelték ilyen magasra a halálozások számát.

 

Nagy-Britannia a hetedik legtöbb emberéletet vesztette el a világon a koronavírus-járvány miatt. Az átoltottsági szintje rendkívül magas, az európai kontinensen élen jár, ugyanakkor a Delta-variáns sokkal korábban vetett meg a lábát a brit szigeteken, és rendkívül gyorsan terjed. Igaz, hogy (egyelőre) a magas fertőzőttségi mutatók ellenére alacsony maradt a halálesetek és a súlyos lefolyású esetek száma.

 

 hirdetes_400x285  

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!