A nyaralószigeten, Mallorcán egyre nagyobb mértékben növekszik a fertőzöttek száma - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Külügyek

A nyaralószigeten, Mallorcán egyre nagyobb mértékben növekszik a fertőzöttek száma

A helyi hivatalok korlátozások bevezetésén gondolkodnak.

Nyitókép: REUTERS/Enrique Calvo

 

A turisták által kedvelt spanyol szigeten, Mallorcán egyre nagyobb mértékben növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma, így a helyi hivatalok korlátozások bevezetésén gondolkodnak.

 

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint 100 ezer lakosra kedd este 335 fertőzött jutott. Előző nap ez a szám 310 volt, míg múlt héten pénteken 270.

 

SJE Nyílt nap

A fertőzés gócpontjában, a kedvelt turistaközpontban, Barcelonában első alkalommal mutattak enyhe csökkenést a számok. Míg hétfőn 100 ezer lakosra 612 fertőzött jutott, addig kedden 579.

 

A spanyol Baleár-szigetek regionális kormánya – ami alá Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera tartozik – az elkövetkezendő hétvégétől korlátozni szeretné az éjszakai életet, mivel a fiatal, oltatlan személyek körében egyre nagyobb mértékben terjed a vírus.

 

Elsősorban az esti, ivászattal egybekötött szórakozásokat szeretnék korlátozni, amelyet csak úgy tudnak elérni, ha a parkokat és a strandokat is bezárják éjjel 01.00 órától reggel 06.00 óráig. Ebben az időpontban csak a közös háztartásból származó személyek találkozása lenne engedélyezett. Ezt az óvintézkedést azonban a bíróságoknak még jóvá kell hagyniuk.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket