Nyitókép: SITA/Jozef Jakubčo

 

Andrej Babiš cseh kormányfő csütörtökön ismét kihangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány ideje alatt a koronavírus elleni oltás nem lesz kötelező. A kijelentésének azonban Adam Vojtěch egészségügyi miniszter részben ellentmondott – tájékoztatott a Novinky.cz.

 

Franciaországban és Görögországban kötelező az egészségügyi alkalmazottak és ápolók oltása, de Csehország nem hajlik erre – mondta Babiš. A cseh kormányfő már korábban felvetette, azt szeretné, ha az elegendő ellenanyaggal rendelkező személyeket fertőzésmentesnek tekintenék úgy, ahogyan az oltottakat és a tesztelt személyeket is.

 

 hirdetes_300x300  

Babiš egyúttal azt is hozzátette, ezzel a témával kapcsolatban a szakemberek véleménye sem egységes.

 

„Sok embernek azt mondják az orvosok, hogy rendelkeznek ellenanyaggal, így nem kell magukat beoltatni. Más orvosok viszont azt tanácsolják az embereknek, hogy mindenáron oltassák be magukat“

 

– konstatálta a kormányfő.

 

A kötelező oltás azután került ismét a figyelem középpontjába, miután kiderült, hogy a cseh olimpikonok egyik orvosa, Vlastimil Voráček koronavírusos lett Tokióban.

 

Adam Vojtěch egészségügyi miniszter Babiš szavaira reagálva elmondta, hogy az esetleges kötelező oltás bevezetése a közegészségről szóló törvény módosítását vonná maga után, amit nemcsak a képviselőknek, hanem a szenátoroknak is jóvá kellene hagyniuk.

 

Vojtěch nem zárta ki, hogy valamikor a jövőben kötelező lesz a koronavírus elleni oltás, de úgy véli, ez nem olyan kérdés, amely most lenne aktuális.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!