Nyitókép: MTI/EPA

 

A magyar református közösség nevében fejezte ki együttérzését és szolidaritását Balog Zoltán püspök, a református egyház zsinatának lelkészi elnöke a németországi természeti katasztrófa érintettjeinek, egyben magyarországi nyaralási lehetőséget ajánlott az árvízben érintett családok és gyülekezetek fiataljainak.

 

Balog Zoltán a németországi testvéregyházak vezetőinek írt levelében úgy fogalmazott:

 

  hirdetes_300x300   

 „gondolatainkban és imáinkban hordozzuk az érintett családokat és gyülekezeteket, valamint a katasztrófavédelem munkatársait, a katasztrófa idején lelkigondozást nyújtó lelkipásztorokat és szakembereket. Történelmi partneregyházként imádkozunk szenvedő testvéreinkért éppúgy, mint az emberek sokaságáért, köztük lelkészekért, akik aktívan segítenek másokon a szükség idején, szolidaritásról és összetartásról tanúskodva, ezáltal is bátorítva az embereket.”

A püspök azt írta, imádkoznak az egyházért, amely a katasztrófa idején is arra hivatott, hogy szavakban és tettekben a reményről tegyen tanúbizonyságot.

 

Balog Zoltán kitért arra, hogy aktívan szeretnék kifejezni keresztényi szolidaritásukat, és készen állnak arra, hogy az árvízben érintett családok és gyülekezetek fiataljai számára Magyarországon nyaralási lehetőséget biztosítsanak valamelyik üdülőközpontukban.

 

„Habár a világjárvány idején nem magától értetődő, hogy élni tudnak ezzel a lehetőséggel, mégis arra bátorítom önöket, hogy fontolják meg meghívásunkat. Külügyi irodavezetőnk készséggel áll rendelkezésre a segítségnyújtás bármely formájával kapcsolatos egyeztetésekben” –

 

olvasható Balog Zoltán németországi testvéregyházaknak írt levelében.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!