Gellért, Mercédesz
  • HUF: 355.73
  • USD: 1.17
  • 12 °C
  • 26 °C
Külügyek

Bécsi gyilkosság: Nem 16, hanem legalább 20 éves a legfiatalabb elkövető

Előtte azt hazudta, hogy a 13 éves áldozat a barátnője volt és nem tud erőszakról, ugyanis őt is elkábították

Nyitókép: Andi Schiel

 

Soha véget nem érő történetté kezd fajulni a június végi bestiális bécsi gyerekgyilkosság. A négy afgán bevándorló által megerőszakolt, majd megfojtott 13 éves Leonie ügye immár egy hónapja foglalkoztatja az osztrák közvéleményt.

 

A nyomozás jelenlegi állása szerint a legfiatalabb elkövető életkora az elvégzett vizsgálatok alapján nem 16, hanem mintegy 20 év – tehát a gyilkosság időpontjában már nagykorúnak számított.

 

Rekonstruálták a bécsi gyilkosságot az osztrák hatóságok

 

A gyanúsított előtte azt hazudta az osztrák hatóságoknak, hogy az áldozat a szerelme volt és a kérdéses napon önként mentek az önmagát 18 évesnek mondó „testvér” lakására, hogy ott „érzéki” pásztorórát töltsenek el együtt. Arra, hogy a lányt a többi „testvér” közül legalább kettő megerőszakolta, majd megfojtotta, a legfiatalabb elkövető nem emlékszik: szavai szerint ugyanis őt is bedrogozták és nem volt eszméleténél.

 

Jelenleg három elkövető ül előzetes letartóztatásban, negyedik társuk ellen pedig nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, ami egyelőre nem vezetett eredményre.

 

A bécsi gyilkosság margójára: Ausztria afgánjai

Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket