Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a kormány legújabb intézkedéseiről.

 

A gyermekek jogaira vonatkozó törvények nemzeti hatáskörbe tartoznak

 

 hirdetes_400x285  

A gyermekvédelmi népszavazásra azért van szükség, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában. A kormányfő szerint a családi jog és gyermekek jogaira vonatkozó törvények nemzeti hatáskörbe tartoznak, de az unió ezt nem veszi tudomásul.

 

„Vagy engedünk vagy nem, és mivel a gyermekeink jövője a tét, ezért nem engedhetünk”

– mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy mindenkinek a támogatására szükség van ahhoz, hogy ezt a csatát megnyerhessük, a népszavazásra pedig ezért van szükség.

 

Orbán Viktor kiemelte, hogy erre már volt példa, hiszen a migránsok kötelező szétosztása idején is odaálltak az emberek a kormány mögé.

 

„Akkor Magyarország védte meg egész Európát a migránsok kötelező elosztásától”.

Orbán Viktor szerint az 54 oldalas brüsszeli memorandumból kiderül, hogy az Európai Bizottság azt akarja, hogy engedjük be a LMBTQ-lobbistákat az iskolákba, mert ehhez joguk van. Magyarország azonban ezt nem fogadja el, mert szerintünk a szülő joga eldönteni, hogy hogyan neveli a gyermekét.

 

„Az azonos neműek együttélése mindenkinek a magánügye, de a gyerekekkel a felnőttek nem tehetnek meg akármit. A szülők feladata az, hogy megvédjék a gyermekeket, az állam feladata pedig az, hogy támogassa ebben a szülőt”

– mondta Orbán Viktor, majd hozzátette: igenis álljunk ki azért, hogy a magyar gyerekek nevelése, csak a magyarokra tartozik.

 

Tudomásul kell venniük, hogy a világon nemzetek és népek vannak, és tisztelni kell a kultúrájukat, történelmüket. Mi egy európai nép vagyunk, és elvárjuk a tiszteletet. Az, hogy pénzügyileg zsaroljanak minket, az teljesen elfogadhatatlan – mondta.

 

Brüsszel csak késleltetni tudja a helyreállítási pénzeket

 

Az uniós helyreállítási pénzeket a gyermekvédelmi törvény miatt legalább két hónappal késleltetni fogják.

 

„Csak késleltetni tudják, de azt, hogy nem fizetik ki, azt nem”

 

– mondta a kormányfő. Azonban nincsen idő, ezért a programokat elindítjuk. Egy elhúzódó ideológiai háborúra kell számítani.

 

​Mindenki tájékozódjon, és alakítsa ki a saját véleményét, majd menjen el a népszavazásra. A bojkottnak most nincs semmi értelme. A törvény már megvan, most megvédeni akarjuk. „Ha bojkottáljuk, azzal rábízzuk a többiekre” – magyarázta.

 

A negyedik hullám elkezdődött a határokat nem lehet légmentesen zárni

 

Akik túl vannak minkét oltáson, a népesség több mint 55 százalékét teszik ki. A negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és mivel a határokat nem tudjuk légmentesen lezárni, így be fogják hurcolni a határon – mutatott rá.

 

Mivel van elegendő vakcinánk, így augusztus elsejétől bármelyik magyar állampolgár kérheti a harmadik oltást. Ezt mindenkinek lehetővé tesszük. Az idősekkel újra külön kell foglalkoznunk. Fel fogjuk keresni a 15 százalékot, akik nem oltatták be magukat.

 

Az olimpiával kapcsolatban elmondta, nézők nélkül nem olyan, mint máskor. Ha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor lehetnének nézők.  Hozzátette, ő biztos fel fog kelni és nézni fogja, de nem utazik el Tokióba.

 

„Hajrá magyarok!”

 

– zárta buzdító szavakkal az interjút.

 

Kossuth Rádió/hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.