Nyitókép forrása: bbc.com

 

A németországi Leverkusenben történt ipari parki robbanásnak legalább két halálos áldozata van, és már 31 tehető a sérültek száma. További öt személy eltűnt.

 

A detonáció során keletkezett tüzet a tűzoltóknak sikerült eloltania, de négy órán keresztül küzdöttek a lángokkal. A délelőtt bekövetkező robbanás oka egyelőre ismeretlen.

 

Az AP hírügynökség közlése szerint az ipari park környékén élőket felszólították, hogy ne hagyják el a otthonukat, ne nyissák ki az ablakaikat és az ajtókat, később azonban bejelentették, hogy légszennyezésre ” a legnagyobb valószínűséggel” nem került sor.

 

 hirdetes_300x300  

A német Szövetségi Polgári Védelmi Hivatal „extrém veszélyként” kategorizálta a robbanást, de a későbbi mérések nem mutattak ki abnormális légszennyezést a környéken. A méréseket azóta is rendszeres időközönként elvégzik. A közeli városokban azonban átmenetileg lezárták a játszótereket, a lakóknak pedig azt tanácsolták, hogy a kertjükből származó gyümölcsöt vagy zöldséget a szokásosnál is alaposabban mossák meg.

 

A robbanásra a Chempark nevű vállalat hulladékégetőjénél került sor, három tartály repült a levegőbe, ezért a detonáció pontos helye nem ismert.

 

Teraz.sk, BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!