Nyitókép: TASR/AP

 

A külföldről Németországba érkező összes oltatlan személynek vasárnaptól negatív koronavírus-tesztet kell felmutatnia. A teljes oltottsággal rendelkező személyeknek, illetve azoknak, akik már átestek a COVID-19 betegségen, nem lesz szükségük tesztre.

 

 „Vasárnaptól minden oltatlan személynek tesztre lesz szüksége az országba való belépéshez, tekintet nélkül arra, hogy autóval, vonattal vagy repülővel érkezik“

 

– jelentette ki Jens Spahn német egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy ez a szabály minden 12 év feletti személyre vonatkozik.

 hirdetes_300x300  

 

Kivételt képeznek az ingázók, illetve azok a személyek, akik csak átutaznak Németországon.

 

Továbbra is érvényben marad az a rendelet, melynek értelmében negatív tesztet kell felmutatniuk azoknak a beoltott személyeknek, akik olyan országból érkeznek, ahol először regisztrálták valamelyik ismert vírusmutánst. Ide tartozik például Brazília vagy a Dél-afrikai Köztársaság.

 

Az eddigi szabályok szerint csak azoknak az oltatlan személyeknek kellett negatív tesztet felmutatniuk, akik repülővel érkeztek Németországba. A más közlekedési eszközzel érkezőknek csak abban az esetben volt szükségük tesztre, ha rizikós országból érkeztek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!