Nyitókép: 500px.com

 

A narancssárga országokból utazó – beleértve Szlovákiát is – teljesen beoltott polgároknak nem kell karanténba vonulniuk, ha Nagy-Britanniába érkeznek.

 

Ez a rendelkezés csak azokra a személyekre érvényes, akik az Európában és az USA-ban jóváhagyott vakcinákkal oltottak be. A negatív PCR- és antigénteszt felmutatása továbbra is érvényes.

 

 hirdetes_300x300  

„Azok a teljesen beoltott személyek, akik az Európai Gyógyszerügynökség, a svájci Swiss Medic és az amerikai FDA által jóváhagyott vakcinákkal oltottak és európai országból (kivéve Franciaországot), az USA-ból  vagy narancssárga besorolású országból érkeznek, nem kell karanténba vonulniuk, és a nyolcadik napon nem kell PCR-tesztet csináltatniuk, ha a második oltás beadása óta 14 nap telt el“

 

– pontosított a szlovák külügyi tárca.

 

A teljesen beoltott személyenek írott vagy digitális igazolással kell rendelkezniük az oltásról, pl. uniós COVID-útlevéllel. Emellett egy nyomtatványt is ki kell tölteniük (passenger locator form), a regisztráció pedig 48 órával az országba érkezés előtt lehetséges. Az országba érkezés előtt koronavírus-tesztet kell végeztetni, valamint az országba érkezés utáni második napon PCR-tesztet kell csináltatni.

 

Negatív tesztre a gyerekeknek is szükségük van 11-től 17 éves korig.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!