Nyitókép forrása: SITA/Office of the NY Governor via AP

 

Joe Biden amerikai elnök kedden csatlakozott a demokraták vezetőihez, és távozásra szólította fel New York állam befolyásos kormányzóját, Andrew Cuomot. Az ok: Cuomo ellen szexuális zaklatás miatt folyik nyomozás.

 

A mainstream média egykor ódákat zengett a kormányzóról, aki az elsők között vezetett be intézkedéseket a koronavírusjárvány ellen. Most szorult helyzetbe került, mert nem csak Biden, hanem a demokraták képviselőházi elnöke, Nancy Pelosi is a bukását akarja, több másik kongresszusi képviselővel egyetemben, akik javasolták impeachment (alkotmányjogi) eljárás indítását Cuomo ellen.

 

A demokraták azután döntöttek úgy, hogy Cuomónak mennie kell, hogy a New York-i ügyész, letitia James kedden bejelentette a nyomozás következtetéseit, ezekből pedig az derült ki, hogy Cuomo 11 jelenleg vagy egykor állami alkalmazásban lévő nőt zaklatott szexuálisan, amivel szövetségi törvényt sértett.

 

 hirdetes_810x300  

Az ügyésznő elmondása szerint a kormányzó „kéretlen és egyoldalú érintkezésekbe bocsátkozott, számos szexuális jellegű megjegyzés kíséretében, amivel barátságtalan munkakörnyezetet teremtetett a nők számára”.

 

A nyomozás arra is fényt derített, hogy Cuomo és csapata meghurcolt egy korábbi alkalmazottat azért, mert nyilvánosságra hozta „kellemetlen élményeit” Cuomo hivatalában töltött idejéből.

 

A dolog érdekessége, hogy nem csak a sorozatos szexuális zaklatási ügyeket lehetne felróni a demokraták számára egyébként sok szavazatot hozó Cuomónak. Korábban ugyanis az is kiderült, meghamisította a koronavírus halálozási statisztikáit, hogy azt ne használhassák fel a republikánusok az elnökválasztási kampány során. Ráadásul közeli emberét ültette a vakcinaelosztó hivatal élére, aki pozícióját felhasználva politikai támogatást zsarolt ki New York állam megyei vezetőitől Cuomo javára. Persze, ezt igyekeznek nem hangoztatni a demokrata politikusok…

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!