Nyitókép: Pixabay.com

 

A Bulgáriába való belépéshez az utasoknak negatív teszteredményre, oltási vagy a covidon való átesésről szóló igazolásra van szükségük. A felsoroltak közül az egyik igazolást augusztus 31-ig kell felmutatniuk az utasoknak.

 

A szlovák külügyi tárca tájékoztatása szerint a negatív PCR-teszt nem lehet régebbi 72 órnál, az antigénteszt pedig 48 óránál. Az utasok a szlovák tanúsítványt is felmutathatják a teljes oltottságról, amelytől 14 napnak kell eltelnie.

 

  hirdetes_300x300   

Azok a személyek, akik az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen, azoknak azt a PCR-vagy antigéntesztet kell felmutatniuk, amellyel igazolni tudják, hogy fertőzöttek voltak. A gyerekeknek 12 éves kortól digitális uniós Covid-igazolvánnyal kell rendelkezniük, amely tartalmazza az oltásról, a negatív tesztről vagy a fertőzésen való átesésről szóló igazolást.

 

A tárca tanácsa szerint a dokumentumokat angol nyelven is ajánlatos kiállítani és elmenteni a telefonba, táblagépbe.

 

A szabályok alól kivételt élveznek azok a személyek, akik csak átutaznak Bulgárián, a diplomaták, a nemzetközi szervezetek alkalmazottai, a nemzetközi szállításban résztvevő buszsofőrök, kamionsofőrök, ingázók, valamint a hajók és a repülőgépek személyzete.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!