Nyitókép: Emmanuel Dunand/AFP

 

Mivel Izraelben folyamatosan növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért nem biztos, hogy szeptember 1-jén a tervek szerint kezdődik el a tanév – jelentette ki Nachman As, az izraeli egészségügyi tárca vezérigazgatója.

 

A The Times of Israel tájékoztatása szerint As azt is megjegyezte, hogy szeptemberi Rós ha-sána (újév) és a jom kippur (engesztelés napja) ünnepeken idején lockdownt vezethetnek be az országban.

 

 hirdetes_300x300  

A vezérigazgató szerint a lockdown nem az az eszköz, amelyet a kormány a rosszabbodó járványhelyzet kezdeti szakaszában szeretne használni, de Izraelben eddig a lockdown alkalmazásakor mindig csökkenésnek indult a fertőzöttek száma.

 

Az egészségügyi minisztérium adatai alapján a súlyos esetek száma az elmúlt 24 órában 21-gyel 348-ra emelkedett. A tárca vezetősége szerint lockdownra csak akkor lesz szükség, ha a súlyos betegek száma 600–700-ra emelkedik.

 

Az izraeli kormány csütörtökön további szigorításokat hagyott jóvá, melyek értelmében a Covid-útlevelet már a hotelekben, az éttermekben és a sportpályák belső helyiségeiben is fel kell mutatni. A tömegrendezvényeken csak azok a személyek vehetnek részt, akiket beoltottak, átestek a covidon vagy aktuális negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!