Nyitókép: SITA/AP

 

Legkésőbb szeptember közepéig az amerikai hadsereg minden tagjának kötelezően fel kell vennie a koronavírus elleni oltást – legalábbis ez derül ki Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter hétfői belső dokumentációjából az AFP hírügynökség szerint.

 

Austin a várakozások szerint legkésőbb szeptember 15-ig kiadja a kötelező oltásról szóló rendelkezést. Amennyiben a Pfizer vagy a Moderna, esetleg a Johnson & Johnson megkapja az amerikai gyógyszerfelügyelettől a végső engedélyeket, vagy továbbra is nő a fertőzöttek száma, akkor ennél korábban is hatályba helyezheti a rendeletet.

 

Austin a belső dokumentumban úgy fogalmaz, hogy „Ha a fertőzések aránya emelkedik és potenciálisan befolyással lesz a katonai készültségre, nem fogok habozni, hogy hamarabb cselekedjek, vagy javasoljak egy másik utat az elnöknek. A nemzet megvédéséhez egészséges és harcra kész katonákra van szükségünk”.

 

 hirdetes_400x285  

A Pentagon statisztikái szerint idáig a 2,5 millió aktív szolgálatos katona és nemzeti gárda-tag mintegy fele kapta meg a koronavírus elleni. Több mint egymillióan már teljesen beoltottnak számítanak, további 237 ezren még csak az oltás első adagját kapták meg.

 

 teraz.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!