Nyitókép: Hans Punz/Reuters

 

Ausztriában október 17-től kezdenek el oltani a koronavírus elleni vakcina harmadik adagjával – tájékoztatott Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter. Az októberi dátumot azzal magyarázta, hogy azok az emberek, akiket az elsők között oltottak be, már január 17-én megkapták az oltás második adagját. A miniszter szerint a rizikós csoportokat korábban is beolthatják.

 

Mückstein azt is hozzátette, amíg a második oltástól nem telt el kilenc hónap, nem ajánlatos beadni a harmadik oltást, de a veszélyeztetett csoportok esetében kivételt lehet tenni.

 

 hirdetes_810x300  

Ausztriában tavaly decemberben elsőként az idősotthonokban és az ápoló-gondozói intézményekben élő nyugdíjasokat, valamint az ott dolgozó személyzetet oltották be.

 

Ugur Sahin, a BioNTech vállalat igazgatója szerint ebben a pillanatban a létező vírustörzzsel szemben a kiegészítő oltással lehet leginkább felvenni a harcot. Azoknak a pácienseknek, akik harmadik oltást is kaptak, jóval magasabb volt az ellenanyagszintjük, mint azoknak, akik csak két oltóanyagot kaptak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!