Nyitókép: anc/čas.sk

 

Csehországban szeptember 1-jétől ismét enyhítenek a járványellenes óvintézkedéseken. Az enyhítés a kulturális- és sportrendezvényeket, valamint az éttermeket érinti. A kabinet tárgyalása után Andam Vojtěch egészségügyi miniszter azt is bejelentette, hogy a gyerekek milyen feltételek mellett térhetnek vissza az iskolába.

 

A gyerekeket szeptember 1-jén, 6-án és 9-én is fogják tesztelni. Amennyiben nem vesznek részt az antigéntesztelésen, az iskola közös helyiségeiben szájmaszkot kell viselniük.

 

„Amennyiben a gyermek elutasítja a tesztelést, el kell takarnia a légúti szerveit“

 

 hirdetes_300x300  

– mondta a cseh egészségügyi miniszter. A diákok más hivatalos mintavételi helyen készült negatív tesztet is felmutathatnak. Kivételt képeznek a beoltottak.

 

Amennyiben 100 ezer elvégzett tesztből több mint 25 pozitív lesz, a miniszter szeptember 9-e után is folytatni fogja a tesztelést, mégpedig a konkrét iskolákban vagy régiókban.

 

Szeptember 1-jétől megnövelik a kulturális- és sportrendezvények befogadóképességét, amelyeket 100 százalékig fel lehet tölteni. Amennyiben a résztvevők száma 3000 felett lesz, a látogatók felének negatív teszttel, míg a másik felének oltással vagy a víruson való átesésről szóló igazolással kell rendelkeznie.

 

Az állatkertek, kastélyok, múzeumok, galériák korlátozás nélkül működhetnek, de a látogatóknak be kell tartaniuk a 1,5 méteres távolságot.

 

Az enyhítés az éttermeket is érinti. Egy asztalnál négy helyett már hat személy ülhet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!