Nyitókép forrása: bbc.com

 

Az amerikai Mississippi állam iskolái pár nappal az iskolai év megkezdése után több mint 20 ezer tanulójukat küldték karanténba a felerősödő koronavírus-járvány miatt. Az oktatás első hetében több mint 4500 gyereknél igazolták a megfertőződést. Mississipi a legkevésbé átoltott amerikai államok közé tartozik, a delta-variáns pedig gyorsabban terjed és több embert fertőz meg a koronavírus korábbi változatai.

 

A járvány korai szakaszaiban még nem látott mértékben nő a fertőzöttek és a kórházban kezeltek száma a faital korosztályokhoz tartozók körében.

 

Mississippi államban az összes iskolás diák 5 százalékát egy hét után karanténba kellett küldeni. Az iskolai év augusztus 9-én kezdődött. Az államban már 5 gyermekáldozata van a koronavírusnak, legutóbb egy 13 éves kislány vesztette életét. Az egyetlen hivatalosan is gyermekkórházként számon tartott mississippi egészségügyi központban az alagsort alakították át tábori kórházzá, hogy be tudják fogadni a rászoruló fertőzötteket

 

 hirdetes_810x300  

Amerika más pontjain is hasonló, bár kevésbé kirívó események játszódnak le. Floridában 10 ezer gyerek van jelenleg karanténban, a Hillsbourg-i megyei iskolatanács elrendelte a kötelező maszkviselést az iskolákban. Georgia államban Ware megyében minden iskolát bezártak, miután meredeken nőni kezdtek a fertőzéses esetek számai, és több mint 800 diák és pedagógus kényszerült házi izolációba.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!