Virgil
  • HUF: 369.30
  • USD: 1.13
  • 2 °C
  • 10 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Az mRNS-alapú vakcinák 66%-os védelmet nyújtanak a Delta-variánssal szemben

A vakcinák Delta-variáns előtti 91%-os hatékonysága a Delta-variáns megérkezése után 66%-ra csökkent.

Nyitókép: Reuters/Dado Ruvic

 

A Pfizer/BioNTech és a Moderna mRNS-alapú vakcinák Delta-variáns előtti 91%-os hatékonysága a Delta-variáns megérkezése után 66%-ra csökkent – derült ki az amerikai egészségügyi szakemberek tanulmányából.

 

Az Amerikai Járványügyi Hatóság (CDC) azóta vizsgálta a két vakcina hatékonyságát, mióta az egészségügyi alkalmazottaknál és az élvonalban dolgozóknál először jóváhagyták azokat.

 

Hat amerikai államban több ezer ilye alkalmazottat teszteltek hetente. Miután kiértékelték az oltottak és az oltatlanok körében a fertőzés mértéket, a kutatás kezdeti szakaszában megállapították, hogy 2020. december 14-től 2021. április 10-ig az mRNS-alapú vakcinák 91%-os védelmet nyújtottak.

 

Miután a vírusmutációk közül a Delta-variáns uralkodóvá vált, a vakcinák hatékonysága 66%-ra csökkent.

 

A tanulmány szerzői a jelentésben rengeteg figyelmeztetést jegyeztek le, többek között azt, hogy a vakcinák hatékonysága idővel eltűnik, és a 66%-os érték egy viszonylag rövid vizsgált időszak eredménye.

 

„Annak ellenére, hogy ezek az ideiglenes megállapítások a koronavírus elleni vakcinák hatékonyságának csökkenéséről tanúskodnak, a fertőzésveszélyt továbbra is kétharmaddal csökkentik, ami bizonyítja, hogy a koronavírus elleni oltás továbbra is fontos és előnyökkel jár“

 

– írták a szerzők.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket