Nyitókép: SITA/AP Photo/Wali Sabawoon

 

Az USA 36 órán belül befejezi az evakuációs műveleteket Afganisztánban, jelenleg az amerikai nagykövetségnek dolgozó afgán személyzet menekítése zajlik. A hírről a CNN számolt be belső forrásra hivatkozva.

 

A CNN szerint nagyjából 1800 főnyi a fenti leírásnak megfelelő személy maradt még a kabuli repülőtéren kívül, az ő kimenekítésükre „36 órának elégnek kellene lennie”.

 

A Pentagonra hivatkozva a CNN szerint több mint tízezren várakoznak a kabuli repülőtéren az evakuációra, a műveletet azonban az Iszlám Állam terrorista támadása veszélyezteti a hírek szerint.

 

  hirdetes_300x300   

Afganisztánban belső információk szerint még körülbelül 150 amerikai állampolgár tartózkodik, akiknek el kellene jutnia a repülőtérre. Az USA augusztus 14-től 4700 amerikait menekített ki Afganisztánból.

 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az USA és szövetségesei az elmúlt napokban több mint 82 ezer főt menekített ki Afganisztánból. Blinken szerint a hivatalok szerda délután 500 amerikait regisztráltak, akiknek el kellett jutniuk a repülőtérre, további 1000 fő szintén segítségre szorulhat. A CNN szerint azonban a hivataloknak nincs megbízható információja állampolgárságukról, ahogy arról sem, hogy egyáltalán el szeretnék-e hagyni az országot.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!