Nyitókép forrása: cnn.com

 

A Pentagon csütörtökön megerősítette, hogy több amerikai katona is meghalt abban a két robbantásos terrortámadásban, amelyre a kabuli reptér civil beléptetőpontjain került sor. A halálos áldozatok száma az eddigi jelentések szerint 16, a sérülteké 30. Az első híradások szerint az Iszlám Állam a felelős a merényletért.

 

Az amerikai hadsereg közlése szerint számos afgán állampolgár is életét vesztette. Az amerikai hadsereg 5300 katonája védi a kabuli repteret a kimenekítések befejezéséig, a britek hasonló okból 1000 katonát tartanak az afgán főváros nemzetközi repülőterén. London nem jelentett halálos áldozatokat a brit katonák soraiból.

 

Az amerikaiak szervezett és összetett támadásról beszélnek, felszólították a még Kabulban lévő állampolgáraikat, hogy kerüljék el a reptér környékét. A robbanások után fegyverropogást is hallani lehetett az érintett városrészekről.

 

 hirdetes_810x300  

Az elmúlt 24 órában 13 400 evakuáltak a nyugati szövetségesek Kabulból, 91 katonai teherszállító repülőgéppel. Kabul tálib bevétele óta (augusztus 14-től) összesen 95 700 szállítottak el a repülőgépek Kabulból, július végétől számolva ez 101 300 főt jelent.

 

CNBC.com, Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.