Nyitókép forrása: S. Hermann & F. Richter képe a Pixabay -en.

 

Az Európai Unió pénteken úgy határozott, hogy visszaállítja a járványügyi korlátozásokat az USA területéről érkező beoltatlan beutazókra nézve, vagyis aki Amerikából érkezik, annak vagy negatív tesztre lesz szüksége vagy kötelező karanténba vonul. Az USA-n kívül más országokat is töröltek azon országok uniós listájáról, amelyek esetében egyszerűbb beléptetési szabályok vannak érvényben.

 

A nem kötelező érvényű listán egyébként eddig 23 ország szerepelt, köztük Japán, Katar és Ukrajna, de több ország már korábban saját hatáskörben korlátozásokat vezetett be többek között az Egyesült Államok esetében is.

 

Az egyik uniós diplomata szerint a biztonságos országok listájáról lekerült az USA-n kívül Koszovó, Izrael, Montenegró, Libanon és Észak-Macedónia is. A rendelkezés hétfőn lép hatályba.

 

 hirdetes_810x300  

Az EU-n belül nincs egységes álláspont az amerikai állampolgárok beutazásának korlátozásait illetően. A turizmusra nagyobb mértékben támaszkodó országok elnézőbbek az USA-ból érkezőkkel szemben, más tagállamok szigorítottak.

 

Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!