Nyitókép: SITA/AP

 

Nagyon valószínű, hogy az elkövetkező 24-36 órában újabb terrorista támadás történik a kabuli repülőtéren – jelentette be szombaton Joe Biden amerikai elnök.

 

„Továbbra is rendkívül veszélyes a helyzet a helyszínen és magas marad a repülőtér elleni terrorista támadás valószínűsége. Parancsnokaink arról informáltak, hogy (a terroristák) minden valószínűség szerint a következő 24-36 órában támadni fognak”

 

mondta Biden a kormány biztonsági csapatával folytatott zártkörű tárgyalás után. Az amerikai elnök egyúttal megjegyezte, hogy a szombati amerikai drónnal történt ellentámadás a terrorista Iszlám Állam ellen nem az utolsó volt.

 

A csütörtöki öngyilkos merényletben mintegy 170 civil és 13 amerikai katona vesztette életét, minimum 200-an megsérültek. A Biden által említett drón-ellentámadás során a Pentagon közlése szerint az Iszlám Állam két magasrangú vezetője vesztette életét, továbbiak megsérültek. Az amerikaiak szerint civilek nem sérültek meg a támadásban.

 hirdetes_810x300  

 

Washington augusztus 31-ig akarja befejezni kivonulását Afganisztánból, a legutolsó információk szerint az utolsó pillanatig szerveznek kimenekítő repülőutakat Kabulból.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!